WEBINAR / 50 - 60 euro

Impact nieuw insolventierecht op lopende uitvoeringen

Inhoud

De impact van de collectieve insolventieprocedure tijdens een uitvoeringsprocedure kan zeer groot zijn.

Het faillissement, de gerechtelijke reorganisatie en de vereffening werden respectievelijk door het Wetboek Economisch Recht en het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen aangepast.

In een praktische benadering worden vragen opgelost als ‘Heeft een boedelschuldeiser nog uitwinningsrechten?  Welke schulden vallen er onder de opschorting/samenloop? Wat met lopende overeenkomsten?’.

Mevrouw Karolien Dockers zal het thema voornamelijk benaderen vanuit het standpunt van een schuldeiser.

Spreker

Mevrouw Karolien Dockers is kandidaat-gerechtsdeurwaarder en vennoot van het gerechtsdeurwaarderskantoor Dikaioma. Ze is secretaris bij de Nationale Vereniging van kandidaat- en stagiair-gerechtsdeurwaarders. Verder is zij een vaak gevraagd spreker zowel binnen haar eigen beroepsgroep, als voor advocaten, waarbij ze vooral gekend is voor haar expertise in Europese betekeningen en uitvoeringen. Ook in de middelbare scholen rond Waregem geeft ze toelichting omtrent het ambt van gerechtsdeurwaarder.

Algemene informatie omtrent de studiecyclus

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar voor u een uitgebreide studiecyclus permanente vorming.

Gedurende acht studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen.

Locatie en tijdstip?

Gelet op de huidige coronamaatregelen, kunnen wij op vandaag nog steeds niet onze klassieke formule in de vorm van fysieke studieavonden met broodjes en een drankje aanbieden.

Daarom splitsen wij onze studiecyclus in 2 delen op, enerzijds 4 studieavonden in de vorm van een webinar (waarvoor u de link en presentatie van de sprekers via e-mail zult ontvangen) en 4 studieavonden in de KULAK (in de hoop dat de coronamaatregelen tegen eind april voldoende versoepeld zullen zijn).

De studieavonden in de KULAK vinden, net zoals de voorgaande jaren, plaats in aula A301 (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk).

Alle studieavonden starten stipt om 19 uur. Een studieavond in de vorm van een webinar duurt tot 21 uur en een fysieke studieavond tot 22 uur.

Hoeveel juridische punten?

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 20 studiepunten aangevraagd, ofwel 2 punten voor een webinar en 3 punten voor een fysieke studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

Kostprijs?

Voor de volledige cyclus betalen leden slechts 350,00 EUR en niet-leden 400,00 EUR. Per studieavond betaalt een lid 50,00 EUR en een niet-lid 60,00 EUR.

Inschrijven?

Betalen kan op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van uw naam + titel studieavond of naam + studiecyclus (voor het volledige pakket).

Vragen?

Mr. Floor Vynckier, mr. Lise Breine, mr. Charlotte Vermeulen en mr. Michiel Descheemaeker helpen u graag verder  (floor_vynckier@hotmail.com - lise.breine@dlpa.be - c.vermeulen.advocaat@gmail.com - michiel.descheemaeker@l-p.be).

INSCHRIJVEN